CO₂-meter in je horecazaak

Cafés en restaurants moeten verplicht een goed zichtbare CO₂-meter installeren in hun zaak en een actieplan opstellen.

Groepsaankoop: CO₂-meter voor je horecazaak

De stad en Horeca Leuven organiseerden een groepsaankoop van CO₂-meter om de ventilatie in je zaak goed te kunnen monitoren.

Hoe bestellen?

Je kan niet meer bestellen. Dat kon tot en met 4 juni 2021 om 18 uur.

Wat gebeurt er na je bestelling?

  • Wij verwerken je bestelling.
  • Horeca Leuven maakt een factuur op en zorgt voor de verdeling van de CO₂-meters. 
  • Je betaalt de meter cash als je die komt afhalen.
  • Je kan de meter komen afhalen op 8, 9 en 10 juni 2021 tussen 10 en 18 uur aan de stand van Horeca Leuven in L'Etoile d'Or (Bekijk op Google Maps).

Waar plaats je de CO₂-meter?

  • Goed zichtbaar voor klanten in het gebruikte gedeelte van je zaak.
  • Op een tafel of kast, tegen de muur of midden in de ruimte op ongeveer 1,5 meter hoogte.
  • Op een veilige plaats zodat die niet omvalt, nat wordt ...
  • Niet naast een deur, raam of ventilatiesysteem.
  • Niet direct naast een persoon zodat er niet rechtstreeks in de meter wordt geademd (voorzie minstens 1,5 meter afstand). 

Hoe gebruik je de CO₂-meter?

  • Stel de drempelwaarden in.
    • < 900 ppm CO₂: De luchtkwaliteit is in orde (groen lichtje).
    • 900 - 1200 ppm CO₂:  De luchtkwaliteit is matig (oranje lichtje).
    • > 1200 ppm CO₂: De luchtkwaliteit is slecht (rood lichtje).
  • Stel een actie plan op.
  • Duid een verantwoordelijke aan die de monitoring opvolgt.

Voorbeeld van actieplan

  1. De CO₂-meter geeft een waarde tussen 900 ppm en 1200 ppm aan en het LED-lichtje is oranje.
    • Breng je personeel op de hoogte.
    • Voorzie extra ventilatie:
      • Zet extra ramen en deuren open.
      • Zet je ventilatiesysteem op de hoogste stand.
      • Zet het afzuigingsysteem van de keuken op de hoogste stand.
    • Beperk het aantal personen (tijdelijk).
       
  2. De CO₂-meter geeft een waarde hoger dan 1200 ppm aan en het LED-lichtje is rood.
    • Je zaak moet onmiddellijk sluiten:
      • Breng je personeel op de hoogte.
      • Vraag je klanten om de zaak te verlaten
      • Ventileer maximaal.
    • Pas als de CO₂-meter een waarde lager dan 900 ppm aangeeft, mogen er terug klanten in je zaak.

Meer info

Infosessie ventilatie en corona:
www.zorg-en-gezondheid.be

Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.